shadow

Foundation

Testa foundation längs med din käklinje – inte på handen och definitivt inte på insidan av din vrist. Testa den även under olika ljuslägen. Den måste matcha den naturliga färgen på din hals.

Fukta din svamp lätt för att skapa en ren finish.

För en bra makeup bör du börja med rätt foundation. Även om ögonskugga, läppstift och rouge skapar en framhävande look så är det foundation som sätter grunden för en kvinnas utseende.

2Om du vill att din foundation ska se mer klar ut bör du använda dig av en svamp. För att täcka mer kan du använda dina fingertoppar. Professsionella makeupartister föredrar att använda en makeupborste eftersom denna lägger ut ett lager som smälter samman bra med huden.

Applicera din foundation med svamp eller finger. Din hy kommer då att se mer klar och naturlig ut.

Glöm ej att lägga ett tunt lager även under hakan för att få en mer naturlig övergång.

Öppna munnen när du applicerar foundation för att undgå en uppenbar linje längs käkbenet.

Se till att ta ha två nyanser av foundation. En som kan användas på vintern och en för sommaren. Under största delen av året kommer dom att matcha perfekt ihop om dom blandas.

Om din foundation börjar stelna, köp en ny

Puder
Använd ett löst puder för att lägga din grundliga makeup och ett mer kompakt puder för att enkelt kunna göra ”touch ups” under dagen eller kvällen. Om din hy är väldigt oljig bör du använda ”genomskinlig” eller extra matt puder.

För varmare klimat eller på sommaren bör du se till att använda dig att ett mer löst puder eftersom hetta tenderar att göra så att det rinner av din foundation annars. Detta är speciellt viktigt vid användande av vissa foundations som tenderar att innehålla mycket olja.

Se till att ha ditt mer kompakta puder tillgängligt under dagen för att enkelt kunna göra touc ups. Om du ”glänser” mycket bör du använda ett oljeabsorberande puder.

Dutta på ett tunt lager puder över ansiktet. Ett puder med SPF 15 innehåller UVA-skyddande ingredienser och är ett bra val för att skydda dig mot solen.

Concealer
Se till att täcka näskanten längs kinden och de yttre hörnorna av dina ögon eftersom dessa områden ofta tenderar att bli mörka.

En concealer bör matcha din hudfärg eller vara en ton ljusare. Använd den för att täcka mörka ringar runt ögonen eller andra eventuella blånader på huden. Ett tips är att applicera concealer över din foundation så att den täcker och inte rinner av.

En concealer måste inte användas tillsammans med annan makeup eller puder. Ibland behöver du endast använda lite concealer och något på dina läppar. Se dock till så att din concealer är i samma nyans som din hy.

Concealer ska appliceras så sparsamt som möjigt. Annars blir det lätt att man får en konstig look som inte ser naturlig ut.

Applicera lite extra concealer under ögonen ifall det området ser mörkt ut.

Testa inte färgen på din concealer på din hand. Prova istället lite lätt på halsen eller kinden för att se till så att den matchar.

Ögonmakeup
Ögonskugga
Dagar då du har väldigt ont om tid kan du applicera basfärgen och sedan hoppa över mascaran.

När du applicera ögonskugga nära ögonlockanten bör du ha dina öppen lite öppna och samtidigt luta huvudet bakåt. Detta gör att du enklare ser vad du göra och tillåter ögonskuggan att komma in i vecken.

För att skapa en mer äldre look bör du använda iriserande nyanser sparsamt.

Om du har uppsvälda ögonlock bör du inte använda iriserande eller frostade skuggor i ljusa färger eller vitt. Använd istället mer mjuka och matta färger.

Mascara
Experimentera med olika färger på din mascara – kanske brun, mörkblå eller grön.

Använd alltid mindre maskara på dina nedre ögonfransar.

Om din mascara tjocknar när du närmar dig det sista i förpackningen kan du lägga förpackningen i varmt vatten. Detta gör att mascaran tunnas ut. Se dock till så att det inte kommer in något vatten i förpackningen!

Eyeliner
När du använder en ögonpenna är ett tips att öppna din mun lite grann och för att slappna av i ögonmusklerna. Detta gör det mycket enklare att applicera.

Applicera din eyeliner så nära som möjligt och även lite på ögonfransarna för att förhindra en vit linje som lätt kan uppstå när man inte är noggrann.

LÄGG INTE på för mycket eyeliner eftersom det lätt får dig att se ut som en tjättbjörn tre timmar senare.

Ögonbryn
Använd alltid en färg som ser så naturlig ut som möjligt. Huvudsaken är att förfina, inte att skapa väldigt framhävande ögonbryn.

Om dina ögonbryn är ”låga” eller nära ögonen kan en blekning av dem ”öppna upp” ansiktet. Detta är något som världens bästa makeupartister ofta gör.

Överanvänd inte med färg på dina ögonbryn så att du istället för att fylla i mindre punkter istället ritar ett helt ögonbryn. Detta ser lätt väldigt tillgjort ut och inte alls naturligt.

Läppstift
Om du inte har fylliga läppar bör du använda de ljusaste läppstiften du kan hitta. De kommer få dina läppar att se mer fylliga ut.

För att förhindra att du får läppstift på dina tänder kan du stoppa ett finger i din mun och stänga dina läppar. När du sedan drar ut fingret kommer det att ta med sig överlödig färg.

Om du är över fyrtio bör du undvika att avända matta läppstift. Du kommer se bäst ut om du har lite mer glans på dina läppar.

Använda aldrig svart eller grönt läppstift! (om det inte gäller halloween eller någon annan maskerad)

Om du märker att något flytande eller vatten kommer ut från läppstiftet kan du förvara det i frysen.

Undvik att använda väldigt gamla läppstift. De kan resultera i pigmentering på dina läppar.

Läppglans
Applicera läppglans över läppstiftet eller för sig självt. Med läppglans ser dina läppar mer fylliga ut.

Kvinnor med väldigt stora läppar bör använda läppglans väldigt sparsamt.

Läppenna
Om läppennan är för mörk kan du tona ned den med lite foundation och innan du applicerar den.

Använd alltid läppenna före och efter du applicerat läpptstift för att markera läpparna.

Vässa alltid läppennan innan du applicerar på dina läppar.

Använd aldrig en läppenna och ett läppstift tillsammans som har väldigt kontrasterande färger.

När du applicerar läppstift bör du först använda en läppenna. På så sätt stannar den andra täckningen av läppstift längre.

Oavsett vilken färg du väljer på ditt läppstift bör du först applicera med en läppenna på ytterkanterna för att markera dina läppar. Därefter kan du använda läppstift eller läppglans. När du använder dig av ett rött läppstift bör du först använda en brun läppenna över hela läppen eftersom det röda pigmentet då kommer stanna längre.

Posted in:
Articles by:
Published: