shadow

Jag testar solskydd

Giorgio Armani Maestro UV skin defence primer SPF 50 är något av det smartaste på länge, eller hur? En primer med SPF 50! Då borde basen hålla sig på plats hela dagen, eller gör den det?

armani
Egenskaper:
Maestro UV Primer skyddar huden samtidigt som den förbereder! Innehåller högt SPF 50 utan att den på något sätt blir vit eller tung på huden. Produkten lägger sig som en transparent, skyddande yta och ser till så att din makeup landar jämnt på huden samt sitter på plats hela dagen.

Där jag gjorde en lätt sågning av Maestro Glow foundation för att bäst passa en fin hy utan torra fläckar, kan denna primer vara räddningen att ha under just den foundation för att den ska bli finare på huden. Maestro Glow foundation har fått nytt liv hos mig med denna primer under. Med sina SPF 50 finns det skydd för både UVA och UVB men är det inget solskydd för mig i kategorin ”nu kan jag sola järnet”.

Med skydd mot UVA och UVB tillsammans med hudvårdande egenskaper och skydd mot föroreningar täcker denna primer mina behov och lite till. Primern är lätt i konsistensen, transparent och känns lätt på huden. Det känns inte som ett solskydd, och den är inte klibbig. Primern gör även hudytan jämnare vid hjälp av blur-effekt och håller huden förvånansvärt fin hela dagen. Produkten ska även passa sensitiv hy, men är du känslig mot dofter ska du se upp. Jag stör mig inte på doften och tycker att den försvinner relativt snabbt. Ett frågetecken jag sitter kvar med är mängden primer som ska användas, för det här är inget man såser på med som ett vanligt solskydd. Ger den SPF 50 med ett tunt lager?

Om du är som mig och gillar att använda bas året runt är detta en produkt som kan passa dig. Det är ingen en heldag på stranden kräm för mig, men då jag inte solar ansiktet är det inga problem. Det här har blivit en favorit, och jag kommer kunna använda denna som mitt enda solskydd året runt om.

Produkten finns online hos kicks.se för saftiga 620:- för 30 ml

Posted in:
Articles by:
Published: