MAKE UP och hållbarhet

MAKE UP och hållbarhet

Make Up håller inte i evigheter och hållbarheten varierar. Akta för att utsätta make up för värme, då kan bakterierna frodas! Flytande make up har kortare hållbarhetstid än torra. Tänk på att byta ut make up du har närmast ögat lite oftare, för att undvika ögonirritationer. Undvik gärna att peta i sminket med händerna, använd penslar och borstar! Torra ögonskuggor håller länge om man vårdar dem.

shutterstock_332182442
Ungefärliga hållbarhetstider från och med du öppnat förpackningarna:


Foundation:
Ca ett år. Förvara gärna svalt och mörkt.

Krämiga ögonskuggor: Ca ett år, men undvik fingrar i produkterna.


Ögonskuggor:
Flera år om du sköter dem! Inga fingrar i produkten och torka rent. Tänk på att tvätta penslarna regelbundet.

Kajalpennor: Tills de tar slut eftersom du vässar bort ev. bakterier.

Flytande eyeliner: Ca ett år.

Läppstift: Ca ett år, håller lite längre än ett läppglans eftersom du kan torka av det.

Mascara: Några månader. Var extra noga om du bär linser.

Man brukar rekommenderas att byta mascara 3 månader efter att man började använda den, dels pga att bakterier kan ha kommit in och leda till en reaktion mot mascaran men också för att den kan börja bli torr och smula = ger inte samma resultat längre. Om man undviker att torka av borsten mot kanten så kan den ibland hålla sig bättre.

När det inte fungerar som det ska

Om ögonskugga, rouge eller puder blir hårt med små klumpar i beror det på fett från hyn har följt med borsten eller svampen till ”kakan”.

Åtgärd:Undvik genom att tvätta dina redskap regelbundet. Har skadan det redan skett finns det inte mycket att göra.

Om mascaran bildar färgklumpar på mascaraborsten kan det bero på att den förvarats liggande och överskottsfärg runnit utanför den kant som ska styra mängden färg som kommer på borsten. Det brukar rätta till sig med tiden, men för att det ska fungera optimalt finns det en del trick att ta till…

Åtgärd:Undvik att förvara mascaran liggande. Om den får stå upp (kanske tillsammans med ögonpennor) i ett snyggt glas blir det inte bara praktiskt utan också ganska snyggt! Om det trots allt bildas klumpar av färg på borsten, testa att ta lite mjukt hushållspapper och forma till en ”spets”. Torka rent i mascarans öppning och ner en liten bit. Torka också av mascaraborsten på lite hushållspapper – men se till att du använder ett papper som inte ”luddar av sig”. 

Sponsorer

165172_10150350299655554_2106972_n

Mer om skönhet

Skönhetskliniken

Vi erbjuder behandlingar med fillers för käklinje i Göteborg - Skönhetskliniken